Hoe het begon

 

Hermand Veerle

Voorzitter


Van den Brande Tim

Ondervoorzitter


 

2011

Toen we in 2011 in ons huisje introkken hadden we wel al een idee dat we veel sukkeltjes wilden opvangen maar niet dat het zo’n vaart zou lopen.

In het begin hebben we een aantal fretjes geadopteerd bij een andere opvang en ook enkele dieren aangekocht omdat we (zoals zoveel mensen) dachten dat we ze zo konden redden, maar eigenlijk was het enkel de portefeuille van de verkoper die we aan het redden waren. Door een tekort aan opvangen voor knagers,konijntjes,fretjes en vogeltjes hadden we gedacht om er zelf eentje op te richten.
  • 2011Intrekken in ons nieuwe huisje

  • 2011Eerste adoptie dieren

  • 2011Idee van permanente opvang

  • 2011Zelf cavia’s, ratjes en konijntjes ter adoptie beginnen aanbieden

  • 2012Opvang van katten en andere dieren

  • 2014Oprichting van Vzw Noah

We zijn een permanente opvang.

Door de recente gebeurtenissen en contacten met dienst dierenwelzijn ivm opvangen/herplaatsen van dieren zullen wij geen nieuwe dieren meer opnemen.

Als er toch dieren zijn die dringend nood hebben aan opvang zullen wij wel meehelpen om U in contact te brengen met andere opvangen waar mogelijk. voor gevallen van mishandeling, verwaarlozing en andere zaken kan u best contact opnemen met:

Vlaanderen:

tel: 1700

E-mail: dierenwelzijn@vlaanderen.be

contactformulier: https://huisdierinfo.be/dierenverwaarlozing-of-mishandeling-klacht-indienen

Brussel:

contactformulier: https://leefmilieu.brussels/themas/dierenwelzijn/klacht-indienen-bij-dierenverwaarlozing-dierenmishandeling

Wallonië:

gratis nummer 1718

E-mail: ubea.dgarne@spw.wallonie.be

contactformulier http://bienetreanimal.wallonie.be/home/contact.html

2012

Hoewel wij geen honden en katjes gingen opvangen, buiten de 2 honden die we reeds hadden, hebben we ook hier een keuze gemaakt om een deel katten op te vangen die door anderen opgegeven waren. Wij zullen deze katten ook alles blijven geven wat ze nodig hebben om hen een mooi leventje te bieden. Ook hier geldt dat er geen extra dieren meer zullen opgevangen worden maar dat wij wel zullen proberen mee te zoeken naar een goede oplossing bij andere organisaties. Bij ons worden er GEEN dieren ter adoptie geplaatst, asielen zitten overvol dus geven wij de mensen de raad er daar te adopteren om goed leventje te geven. Wij hebben ervoor gekozen ons volledig te geven voor alle diertjes dat wij zelf opvangen. Hebt u nog verdere vragen of wenst u een keer langs te komen kan dit altijd na telefonische afspraak. Wij zijn echter geen shoppingcenter of zoo en zijn zeer beperkt in onze vrije tijd vanwege de verzorging van de dieren . Dus onaangekondigd voor de deur staan wordt niet in dank afgenomen en zal dan soms ook ervoor zorgen dat u de diertjes niet zal kunnen zien en dus voor niets langs gekomen bent. Ook hebben wij onze voorzorgen genomen om te voorkomen dat dieren gewoon afgezet zouden worden, wij hebben een feilloos systeem dat alles registreert wat er zich voor onze deur afspeelt.

2014

Uiteindelijk besloten wij (Veerle en Tim) in mei 2014 om dan toch maar onze vrijheid op te geven voor de dieren en om Vzw Noah op te richten.